majsansresa

Beskedet.

Allmänt Permalink64
Godkväll!
 
Jag tänkte berätta för er hur allt startade till hur det är idag då jag ligger inlaggd i Uppsala.
Varning för långt inlägg.
 
Mitt namn är Maja och jag är 21år, jag är en glad och sprallig tjej som älskar livet. Min vardag består av ett fantastiskt jobb på Kokpunkten familj och vänner. 
Min resa startade i juni 2016 när jag en dag vaknade upp och hade fruktansvärt ont i axel och armhåla, jag hade en huggade känsla och undrade vad det var. Jag var även svullen i armhålan. Jag pratade med min mamma då som är nått jag alltid gör och hon bad mig söka hjälp hos familjeläkaren, så jag gjorde det. 
Jag gick dit och träffade en läkare och hon kände och klämde och kände att min lymfkörtel var ca 1cm stor. 
Hon sa att man är osäker på va det kan vara men att det kunde vara en inflamation i kötteln. Så i osäkerheten så sa hon att vi väntar i två veckor och har det inte blivit bättre så får du komma tillbaks.
Klumpig som jag är så slutade värken men jag tänkte ej på om knölen var borta så jag avbokade besöket.
 
Och nu kommer vi tillbaks till för ungefär 5 veckor sens. Jag började känna en stor klump/svullnad i armhålan och tänkte jag väntar två veckor och ser om det blir bättre, men det blev det ej..
Jag tog en bild för det syndes verkligen (visar bild nedanför) och skickade till mamma och frågade borde jag ringa läkaren?
och jag fick svaret, ja det borde du.
Ringde familjeläkaren 20/9-16 och fick komma in Torsdagen 22/9-16. Träffade läkaren och även hon kände och klämde och sa oj den va stor. Hon skickade en remiss till kirurgen och tog ett stick i fringret för att kolla blodet sen fick jag komma hem. 
Lördagen 24/9-16 på morgonen ringde familjeläkaren och sa att det har växt så fort så hon vill att jag ska komma in rätt så fort till kirurgakuten samma dag, så jag skulle invänta ett samtal när de fanns en ledig tid. Jag väntade och väntade och fick ej ett samtal förens runt 17.00. då de blivit en miss så dom säger att jag kan komma in på måndag 26/9-16 istället. Så på måndagen hade jag fått inbokad en ultraljuds undersökning för att se va det var, så gick dit men dom såg ej vad det var. 
Fick gå vidare till akuten för att vänta in en tid att ta blodprover och träffa olika läkare. 
Ca 6 timmar var jag där och dom ville att jag skulle återkomma dagen efter för skiktröntgen,ultraljud på bröstenheten, mamografi, biopsi i kötteln. 
Mina föräldrar va då i Spanien så mormor följde med mig för jag var så nervös.
Allt va klart och inget gjorde så ont som jag trodde. Dom skickade hem mig och sa att jag skulle vänta på ett samtal om ett svar som skulle komma om ca en vecka via telefon. 
Så nu i tisdags 4/10-16 ringde dom och sa att dom forfarande inte visste vad det var me dom ville att jag skulle komma in till läkaren onsdagen 5/10-16 och prata mer med läkaren. 
Sån tur va så kom mamma hem två dagar innan och hade möjlihet att följa med för det var den dagen jag fick beskedet att jag fått CANCER.
 
Jag gick till brösenheten i hopp om att dom skulle göra fler prover eftersom det var en inflamation inget annat. Satt mig i väntrummet med mamma och blev uppropad, vi gick in och träffade en läkare och en kontaktsjuksköterska. Killen som då var läkare började prata och berätta va vi har våra lymfkörtlar till och vad artären och venen gör för kroppen.
Jag lyssnade inte så mycket utan jag väntade på vad vill han komma fram till ? 
Någon enstaka minut efter berättar han att i körteln dom har tagit prov från har jag fått lymfom cancer. 
Jag bröt ihop..
Jag visste ej va jag skulle säga ja lyssna ej jag bara grät. Mamma var helt ställd och krama mig, hon förstog ej själv förens hon fråga är det allvarlig?
Och han sa JA.. 
Vi båda var helt förstörda och det var helt oförståligt. Jag har fått cancer det var helt sjukt att förstå, det gick att ta in. Det jag tänkte stort på det var att jag kommer tappa håret och det tog vekligen på psyket.
Läkarna sa sedan att inom två veckor kommer du få ett samtal från onokologen, där du ska träffa läkaren och få reda på mer provsvar som skulle komma från specialisten i Uppsala. 
Vi gick där ifrån och det första jag gjorde var att ringa pappa och resterande i familjen, det var svårt och jobbigt och jag bara grät. Den dagen den var riktigt tuff...
Jag pratade med de närmsta familjemedlemarna och vännerna och det var svårt att ta in för alla. Det blev en dag då vi alla nära och kära kramades och bara tog hand om varandra.
Dagen efter Torsdagen den 6/10-16 ringde dom och ville att jag skulle komma in på fredagen. 
Vi samlade familjen mamma pappa och mina två äldre systrar och tog oss till sjukhuset ännu en gång för klarare svar.
Vi klev in och träffa läkarna och dom berättade att jag hade fått Burkitt Lymfom Cancer, det var en mer agressiv och sällsynt lymfom cancer som sätter sig i cellerna och är indelat i typen blodcancer i köttlarna.
När jag fick höra ordet blodcancer blev jag rädd!
Jag mådde illa och blev snurrig ville bara hem, ville ut från sjukhuset men jag hade även mer prover att ta.
Dom ville kolla blodtryck känna och klämma ännu mer, ta blodprover och även ta benmärksprov.
Jag kan säga jag vägrade ta benmärgsprov! Jag blev så RÄDD!
Läkaren sa att det var okej jag kunde vänta.
Dom berättade även att jag skulle få ett samtal från Uppsala där jag skulle läggas in då de ej har behandligen hemma i Västerås. Dom skulle berätta om jag skulle bli inlaggd antingen Måndag eller Tisdag 11/10-16. 
Gjorde undersökningarna och gick senare upp till en annan avdelning för att ta blodprover. Under tiden i rummet för att ta blodprover träffade jag en fantastik kvinna som skulle ta mina prover, hon berättade för mig då hon såg att jag var ledsen att hennes dotter hade haft cancer när hon var 8 år. Idag är hon 30år och har två barn, och då känner man lite hopp. 
När hon var klar sa hon åt mig att vänta lite och kom tillbaks 1 min senare med en fantastiskt fin nalle med ängla vingar. Jag blev så rörd och sa att jag skulle tänka på henne när jag såg nallen. 
Så fantastiskt fin människa.
 
Efter det gick vi hem och umgicks alla med varandra. Och fick samtalet att jag skulle läggas in på tisdagen.
Samma dag skulle vi även åka till göteborg och umgås med familjen hela helgen, inklusive min bror som bor i Norge skulle träffa oss där. Han och min syster skulle springa ett lopp med 40 hinder på 8 kilometer. 
Helgen va fantastik och kunde inte ha önskat mig bättre förberedelser. 
 
Och måndagen där efter valde jag även att kapa halva mitt hår för att hinna vänja mig vi längden lite, sen fick jag en heldag på mig att umgås med alla nära och kära. O
Och det blev en dag för mina vänner.
Så fantastiska människor! Vad skulle jag göra utan er och min familj? 
 
Så nu kommer vi fram till idag, idag ligger inlaggd på Uppsala sjuk hus för behandlig mot cancer. Och det berättar jag mer för er om imorgon. Kvällen är sen och det är redan ett lånt inlägg.
Vill bara tacka alla som stödjer mig i kampen mot canser!
Nu sparkar vi den i baken!
puss och kram och gonatt på er <3
 
#1 - - camilla:

Hej!
Imponeras av dig, så fint och öppet skrivet. Mängder av styrkekramar till dig// Camilla

Svar: <3<3
Maja Boström

#2 - - Anonym:

Detta kommer vi fixa tillsammans, du är en kämpe. Älska dig / Mamma

Svar: älskar dig <3<3
Maja Boström

#3 - - Anonym:

Älskade lilla du. Det här fixar du. All kärlek till dig. Malin

Svar: <3<3
Maja Boström

#4 - - Din bästa kusin 😉😍 :

Du om nån kommer klara de här! ❤ Styrkekramar till dig! Din bästa kusin 😉😍 // Petra

Svar: tack fina du <3<3
Maja Boström

#5 - - Anna:

Såg ditt inlägg i honey and the bees gruppen och vill bara säga att GE ALDRIG UPP!! <3 <3 <3 det finns alltid hopp!! Rekommenderar att du läser bloggen carolinetaxen.se, hon har inspirerat mig så himla mycket! Hon är runt 20 och fick en hjärntumör för nåt år sen som ingen verkade tro att hon skulle överleva, men hon lever och är så jäkla stark!!

Du kommer klara det här!! och du är aldrig ensam i kampen! :))))

Svar: Tack så hemskt mycket fina du! <3<3
Maja Boström

#6 - - Jenny :

Jag känner inte dig ,men känner med dig 💖
Jag hoppas verkligen att du "kick the cancer in the ass" jag ber för dig att du ska bli frisk ⛪ lycka till kram Jenny

Svar: tack fina du <3<3
Maja Boström

#7 - - Anonym:

Hej vännen. Känner inte dig men vill vara säga att jag önskar dig lycka till och hoppas du sparkar cancern i räven. Från djupet av mitt hjärta önskar jag du blir friskt fort som fanns. Mashallah du är jätte vacker och säkert otroligt stark. Mina tankar går till din mamma då jag också har en dotter nu. Lycka till hjärtat 💗💗🌸🌸

#8 - - Anonym:

Lycka till det kommer gå bra,men en sak va din du blev i de korta 👍...Kämpa och se positivt på allt så kommer allt o lösa sig för dig....❤

#9 - - Anonym:

Lycka till det kommer gå bra,men en sak va din du blev i de korta 👍...Kämpa och se positivt på allt så kommer allt o lösa sig för dig....❤

#10 - - Therese:

Hej! Vilken röstade text... blir tårögd...
Jag vill sända dig stryka och hopp, våga tro och lita på att allt kommer gå bra, med den inställningen så kommer allt gå vägen.
En gammal vän till mig drabbades av samma sjukdom som dig och är 26 år gammal idag, och hon blev frisk från sjukdomen. Du kommer klara detta, du bestämmer över sjukdomen och inte den över dig!
Massa kramar!

#11 - - Frida:

Såg ditt inlägg i honey & the bees och vill bara säga att kämpa på <3<3 håller tummarna för att allt ska gå bra och att du besegrar cancern <3 kommer följa din blogg:)<3

#12 - - Joanna:

Blev otroligt rörd av att läsa ditt inlägg! Att något så tungt ska behöva drabba en så ung människa är otroligt orättvist! Du kommer klara det här och vinna över den där elaka jävla cancern! All kärlek och styrka till dig! 💜💜💜

#13 - - Hanna.n:

Heja dig! Vet vilken svår resa du har framför dig men du kommer fixa det! Man ser på dig att du är en krigarsjäl! Min lillebror fick ALL när han var 3 år, 9 år senare blev han friskförklarad! Idag är han en stark 20åring 💪 Föresten så var du sjukt snygg i kortare hår! Du kommer va snygg utan hår också, med ett ansikte som ditt så spelar det liksom ingen roll!+ Tänker på dig!!! 💖 Kram Hanna

#14 - - A:

Otroligt tufft jävla skitbesked att få, men jag hejar på dig. SLAY!

#15 - - jessica:

Vilken stark tjej, jag känner din mamma <3 varm kram
Jessica

Svar: <3<3
Maja Boström

#16 - - Sandra:

Hittade hit via blogg.se förstasida. Vill bara skicka en stor kram och säga att jag tycker du är så modig och stark som orkar skriva om ditt besked <3
Se nu till att ge cancerhelvetet vad den tål!
Stor kram till dig!

Svar: <3<3<3
Maja Boström

#17 - - Päivi :

Du är en kämpe och hela din familj👍 Ni fixar det, tillsammans är ni starka och kan flytta berg.
Päivi Seppo

Svar: <3<3
Maja Boström

#18 - - "Gudmorsan":

Superbra med blogg Majsan! Kör på!❤️

Svar: <3<3
Maja Boström

#19 - - Anonym:

Kommer gå bra.
En riktig tuffing är du.
Stora kramar💖

Svar: <3<3
Maja Boström

#20 - - Anna:

Hej!
Jag har frågestund på bloggen, skulle bli glad om du ställde en fråga! :)

#21 - - Ann-Catrin :

All kärlek till dig <3. Har dig i mina tankar. Ska följa din resa och virtuellt försöka ge dig styrkekramar på din resa. Sätter mina änglavingar omkring dig och hjälper dig på resan mot frisk. Ta hand om dig å vilken underbar familj du har <3

Svar: tack snälla du <3<3
Maja Boström

#22 - - Anonym:

Åh så himla fin du blev i håret! ❤

Svar: <3<3
Maja Boström

#23 - - kallamigoscar.blogg.se:

Såg din blogg via en gemensam vän till oss, jag har själv varit/är en av oss som har haft cancer men är på bättringsvägen nu var lite mer än 2 år sedan jag låg inne. Jag vet att det är en hemsk period och att vissa saker kan vara jobbiga att prata om även mycket frågor som dyker up. Så är det något så tveka inte att kontakta mig! Grymt skrivet och vi häjar på dig!

Svar: hejar på dig med grymt kämpt!<3<3
Maja Boström

#24 - - Anonym:

Du är stark du kommer klara detta med famiöjen vid din sida ♡

Svar: <3<3
Maja Boström

#25 - - Hanna:

Såg en länk till din blogg för att en gemensam vän till oss hade kommenterat på facebook. Jag blir så fruktansvärt rörd när jag läser ditt inlägg, tårarna bara sprutar ut. Fina, fina människa.. Jag önskar dig all lycka till med allt som du ska gå igenom och jag håller alla tummar för dig! Fuck cancer, du klarar det här!!! ❤❤❤❤

Svar: tack snälla du <3<3
Maja Boström

#26 - - Anonym:

Såg ditt inlägg på Facebook!

Grät som bara den när jag läste ditt första inlägg, kommer följa din resa här! Önskar dig världens lycka genom denna resan & håller alla timmar för dig!
😒❤️

Svar: <3<3<3
Maja Boström

#27 - - Anonym:

Styrka å kärlek
Kan man åka å träffa dig?
Kram.

#28 - - Anonym:

Styrka å kärlek
Kan man åka å träffa dig?
Kram.

#29 - - Ellen Strängnäs:

Styrka å kärlek.
Kan man åka å träffa dig?
Kram

Svar: det är lite svårt just nu ellen <3
Maja Boström

#30 - - Anonym:

Cilla från ystad . Blev väldigt tagen av det du skrivit om. Tänker på dig och ber att du verkligen kick The cancer in The ass.

Svar: <3<3
Maja Boström

#31 - - Hanna:

Du är stark!

Svar: <3<3
Maja Boström

#32 - - Emma:

Hej! Hittade din blogg av en ren slump.. Jag läste lite om den cancern du har fått och det känns ändå som att det har upptäckts ganska tidigt och då ser prognosen bra ut. Jag är helt övertygad om att det kommer gå bra för dig och jag kommer att följa din resa och hejja på dig! Du verkar även ha en fin inställning, fortsätt med det! Tankens kraft styr mycket. Stor kram/Emma från Uppsala ❤️

Svar: tack fina du <3<3
Maja Boström

#33 - - liamochmelvin.blogg.se:

STORA kramar till dig ❤️

Svar: <3<3
Maja Boström

#34 - - Anonym:

Massa styrkekramar!

Svar: <3<3
Maja Boström

#35 - - mumsansobalans.blogg.se:

Skickar styrkekramar i mängder till dig!💗💗💗🤗

Svar: <3<3
Maja Boström

#36 - - Verre:

All styrka till dig! Vågat att tala om det öppet! ❤️👊🏻

Svar: <3<3
Maja Boström

#37 - - Anonym:

Det här fixar du majsan, stor å varm kram! /Kim

Svar: <3<3
Maja Boström

#38 - - Miss Tosse Queen:

Åh fina du, som mina tårarna rinner efter att ha läst ditt inlägg och jag nu skriver denna kommentaren 🌸❤️
Min lillebror fick ett cancerbesked i maj 2012, testikelcancer, och var då 18 år gammal. Alla känslor jag kände den dagen blev jag påmind om när jag läste detta inlägget och mina tankar går till dig, din familj och dina vänner! ❤️
Du är inte ensam och du är stark! 🌸❤️
Kram 🌸

Svar: tack snälla jag ska kämpa <3<3
Maja Boström

#39 - - Anonym :

Kram!! Fuck cancer <3

Svar: <3<3
Maja Boström

#40 - - Tina Juhle'n:

Lycka till Maja kramiz

Svar: <3
Maja Boström

#41 - - Anonym:

Den här fajten vinner du finaste Maja❣Varm kram fröken Maria 🌻🌻

Svar: <3<3
Maja Boström

#42 - - Anonym:

Hej!
Kärlek, respekt och styrka till dig!
MVH läkarstudent

Svar: <3<3
Maja Boström

#43 - - Caroline:

Vet inte hur jag lyckades hamna här.... men kommer följa din resa och hejja på dig! Detta klarar du <3

Svar: <3<3
Maja Boström

#44 - - Anonym:

Styrkekram! ❤

Svar: <3<3
Maja Boström

#45 - - EMELIE ELISABETH:

Här kommer ett stort lycka till och en varm kram. Du kommer klara det! Tappa aldrig hoppet!

Svar: <3<3<3
Maja Boström

#46 - - Massor med kärlek och styrka till dig Maja❤️❤️Kram från Therese /here4U:

Massor med kärlek och styrka till dig fina Maja❤️❤️Jag kommer följa sig här! Du finns i mina tankar❤️😍❤️

Svar: <3<3<3
Maja Boström

#47 - - Anonym:

Styrka och kärlek till dig finaste Maja❤️Du finns i mina tankar, jag kommer följa din resa mot friskförklaring här! Puss från Therese/here4U❤️❤️

Svar: <3<3<3
Maja Boström

#48 - - Anonym:

Håller alla tummarna för dig👍👍

Svar: <3<3
Maja Boström

#49 - - Anonym:

Hittade din blogg av en slump, känner inte dig men din text gjorde mig tårögd.. Önskar dig all lycka och kärlek och allt kommer gå bra! ❤️❤️❤️ Och du passar jättebra i det nya håret. Allt kommer ordna sig ❤️

Svar: tack snälla <3<3
Maja Boström

#50 - - Marie:

Håller alla tummar å tår för dej 💖

Svar: <3<3
Maja Boström

#51 - - Jennie-Lie:

Så mycket lyckönskningar till dig! Jäklar va stark du är som delar med dig av din resa ❤️

#52 - - Jennie-Lie:

Så mycket lyckönskningar till dig! Jäklar va stark du är som delar med dig av din resa ❤️

#53 - - Jennie-Lie:

Så mycket lyckönskningar till dig! Jäklar va stark du är som delar med dig av din resa ❤️

Svar: <3<3
Maja Boström

#54 - - Magnus:

Lycka till, har förlorat alla mina släktingar på farsans sida pga denna skit

#55 - - Lotta Nilsson:

Jag har också lymfomcancer. Har haft ca 5 tumörer och gått upp å ner i vikt.
Jag vet att när man får cancerbeskedet så uppstår ett stort svart hål under en och man tänker död😱. Men så är det inte riktigt längre - det går upp och ner och livet rullar på utan att fråga om lov .. tur är nog det
Lotta

#56 - - Lotta Nilsson:

Jag har också lymfomcancer. Har haft ca 5 tumörer och gått upp å ner i vikt.
Jag vet att när man får cancerbeskedet så uppstår ett stort svart hål under en och man tänker död😱. Men så är det inte riktigt längre - det går upp och ner och livet rullar på utan att fråga om lov .. tur är nog det
Lotta

Svar: vi får kämpa <3
Maja Boström

#57 - - Linda Wernersson:

Håller tummar för att allt ska gå bra för dig. Cancer är en skitsjukdom! 2 av mina 3 barn har cancer.
Du fixar det trots att det kommer bli en tuff period/kram

Svar: usch be dom kämpa detta klarar dom<3<3
Maja Boström

#58 - - Elin:

Vi känner inte varandra men, All stryka till dig och dina kära! ♥

#59 - - Ylva Hägerström:

Väldigt fint o öppet - hejja dig <3 !!

#60 - - Linda Lövberg Hjären:

Jag känner inte dig, men jag känner med dig. Den cancern kan flyga någonstans. Jag tror på dig & du är så stark , så du kommer bekämpa den. Kram<3

#61 - - Marinda:

Nej men fy! Ta hand om dig <3

#62 - - Jessica:

Kom in av en slump på din blogg och läste detta inlägg.
All styrka till dig. Kämpa på!
Kram <3

#63 - - Orginalblondie.blogg.se:

Hej! Känner inte dej men måste säga att du är riktig stark som delar med dig av detta! Du är en riktigt kämpe och kommer fixa dehär 👊🏻 Sänder Styrkekramar!!🤗 / Josefin

#64 - - A:

Fin blogg ! , hoppas du är riktigt stark ska du veta ...

Till top